Dýně není nikdy dost! A my ji moc rádi používáme na všechny nápady, co nás napadnou. Tentokrát jsme si na paškál vzali noky - na těsto jsme použili šťavnatou dýni a vzniklo z toho jednoduché, rychlé, výživné a neskutečné dobré jídlo! Tak se pojďte podívat, jak na to.
1 porce obsahuje
- 590 kcal
- 84,6 g sacharidů
- 17,2 g tuků
- 21,5 g bílkovin
Na 3 porce
- 150 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
Postup
-
Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, žloutek, parmazán, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl a černý pepř.
-
Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří měkké, ale nelepivé těsto.
-
Na pomoučené pracovní ploše rozdělte těsto na několik částí a vyválejte z každé dlouhý válec o průměru asi 2 cm.
-
Nakrájejte válce na malé kousky dlouhé asi 2 cm a pomocí vidličky na nich vytvořte rýhy.
-
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vhoďte do ní noky. Vařte, dokud noky nevyplavou na povrch, obvykle 2‑3 minuty, poté je vyjměte pomocí děrované lžíce.
-
V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a máslo.
-
Přidejte nasekaný česnek a krátce osmažte, dokud nezezlátne. Přidejte špenát a restujte.
-
Přidejte uvařené noky a mírně je opečte, dokud nezískají zlatavou barvu.
-
Dochuťte solí a pepřem podle potřeby a promíchejte.
-
Podávejte posypané zbytkem parmazánu a oblíbenými bylinkami.