Kdo by neměl rád oběd, který hraje všemi podzimními barvami a navíc je hotový do pár minut?
Vyzkoušej tuto bowl s rýží, falafelem a pečenou zeleninou, kterou ještě zaliješ miso omáčkou, a můžeš vychutnávat.
1 porce obsahuje 1 miska rýže s falafelem a zeleninou
- 442 kcal
- 78 g sacharidů
- 9 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 3 porce
- 210 g jasmínové rýže
- 100 g Vilgain směsi na falafel
- 2 lžíce olivového oleje
- 70 g vody
- koriandr
- 400 g dýně
- 1 lžíce miso pasty
- 2 lžíce vody
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje sezamového
- 1 čajová lžička jablečného octa
Postup
-
Předehřej si troubu na 200 ° C. -
Zeleninu nakrájej na půlměsíčky a vyskládej na plech. Vše pocákej oliváčem a posyp kořením (sůl, tymián, rozmarýn).
Dej péct do trouby.
-
Mezitím si připrav směs na falafel. Do misky nasyp Vilgain směs na falafel, přidej 2 lžíce olivového oleje, vodu, nasekaný koriandr a nechej chvíli odstát.
Poté tvaruj kuličky, které buď opékej na pánvi nebo peč v troubě.
-
Zatímco se ti bude dělat falafel, propláchni rýži teplou vodou a dej dusit. Nezapomeň ji osolit.
-
Posledním krokem je miso omáčka. Vezmi miso pastu a společně s vodou, prolisovaným česnekem, bílým vinným octem a sezamovým olejem, vymíchej omáčku.
-
Pak už jen servíruj do misky.
Tip: Jestli je slupka u zeleniny moc tvrdá, tak ji sloupni a vychutnávej!