Sicilská Caponata

50 min.
Komentáře
Sicilská Caponata
ilustrační foto, zdroj: allrecipes.com

Sicilská Caponata - směs pečené zeleniny, kapar, oliv a koření, která je skvělým způsobem, jak zužitkovat zeleninu, co zbyla a vytvořit tak dokonalé vegan jídlo! Tahle lilková verze je rychle hotová a skvělá také jako mealprep do krabičky. Tak pojďme na to!

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 345 kcal
  • 39 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 6 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo v hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké a voňavé, což by mělo trvat přibližně 5 minut.

  2. Přidejte lžičku červené papriky a restujte další minutu, aby se chutě propojily.

  3. Do pánve přidejte lilek, červenou papriku a celer. Opékejte zeleninu, dokud není měkká asi 10 minut.Následně přidejte rajčata, olivy a kapary. Promíchejte všechny ingredience dohromady a vařte dalších 5‑7 minut.

  4. V malé misce smíchejte jablečný ocet s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Tuto směs přidejte do pánve se zeleninou.

  5. Nechte caponatu bublat a vařte ji na mírném ohni dalších 20 minut. Během vaření omáčku ochuťte solí a pepřem podle své chuti.

  6. Když je caponata hotová, odstavte ji z plotny. Chuť bude ještě lepší, když ji necháte odstát alespoň pár hodin, aby se chutě propojily.

  7. Před podáváním caponatu můžete posypat čerstvou petrželí a podávat teplé i studené. Tak dobrou chuť!

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Fermentovaná zelenina pro dobré trávení a imunitu

Fermentovaná zelenina pro dobré trávení a imunitu

Zimní salát z pečené zeleniny

Zimní salát z pečené zeleniny

Zapečený lilek s mletým masem

Zapečený lilek s mletým masem

Veganské boloňské špagety

Veganské boloňské špagety

Vegan nudlový salát s tofu

Vegan nudlový salát s tofu

Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

Veganské lasagne

Veganské lasagne

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu

Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek

Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek

Vaječná omeleta se zeleninou a sýrem

Vaječná omeleta se zeleninou a sýrem

Zapečené plněné batáty s mletým hovězím masem, zeleninou a sýrem

Zapečené plněné batáty s mletým hovězím masem, zeleninou a sýrem

Jackfruit burger: veganský burger s trhaným "masem"

Jackfruit burger: veganský burger s trhaným "masem"

Vegan omeleta z cizrnové mouky

Vegan omeleta z cizrnové mouky

Frittata s cuketou a žampiony

Frittata s cuketou a žampiony