Vegan Shakshuka, na které si pochutná i jedlík masa

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
25 min.
26 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan Shakshuka, na které si pochutná i jedlík masa

Nenechte se zmást nálepkou "vegan", na tomto pokrmu si totiž pochutná i kdejaký masožrout! 

Shakshuka nebo "Šakšuka" je původně severoafrický pokrm, který se dnes považuje jako národní jídlo v Izraeli. My vám ji představujeme v trochu upravené veganské verzi s luštěninami a tofu.

1 porce obsahuje 1/4 obsahu pánve

  • 500 kcal
  • 60 g sacharidů
  • 18 g tuků
  • 23 g bílkovin

Na 4 porce

Na pánev
K servírování

Postup

  1. Vegan Shakshuka, na které si pochutná i jedlík masa

    Na rozpáleném oleji osmahni najemno nakrájenou cibulku. Přihoď nadrobno nakrájenou červenou papriku a cherry rajčátka (pár si jich odlož na zdobení). 

  2. Po chvíli přihoď koření a až se rozvoní, podlij passatou a přihoď luštěniny (fazole, cizrna). Dochuť solí a třtinovým cukrem.

  3. Až budou chutě dostatečně propojené, navrch přidej čerstvá cherry rajčátka, rozdrobené tofu, dýňová semínka a nasekaný koriandr.

  4. Wrap si rozřízni na trojúhelníčky a opeč na sucho. Wrapem si Shakshuku nabírej nebo jen přikusuj.

    Dobrou chuť!

    Vegan Shakshuka, na které si pochutná i jedlík masa

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
26 Líbí se mi Uložit recept