Nenechte se zmást nálepkou "vegan", na tomto pokrmu si totiž pochutná i kdejaký masožrout!
Shakshuka nebo "Šakšuka" je původně severoafrický pokrm, který se dnes považuje jako národní jídlo v Izraeli. My vám ji představujeme v trochu upravené veganské verzi s luštěninami a tofu.
1 porce obsahuje
- 500 kcal
- 60 g sacharidů
- 18 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 balení ready to eat fazolí
- 1 balení ready to eat cizrny
- 1 balení rajčatové passaty
- 1 balení tofu
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 g třtinového cukru
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 100 g cherry rajčat
- 1/4 čajové lžičky chilli
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 2 čajové lžičky oregana
- 1 čajová lžička sladké papriky
- špetka soli
- 1/2 wrapu
- 10 g pražených dýňových semínek
- koriandr
Postup
-
Na rozpáleném oleji osmahni najemno nakrájenou cibulku. Přihoď nadrobno nakrájenou červenou papriku a cherry rajčátka (pár si jich odlož na zdobení).
-
Po chvíli přihoď koření a až se rozvoní, podlij passatou a přihoď luštěniny (fazole, cizrna). Dochuť solí a třtinovým cukrem.
-
Až budou chutě dostatečně propojené, navrch přidej čerstvá cherry rajčátka, rozdrobené tofu, dýňová semínka a nasekaný koriandr.
-
Wrap si rozřízni na trojúhelníčky a opeč na sucho. Wrapem si Shakshuku nabírej nebo jen přikusuj.
Dobrou chuť!