V dnešní době se pomazánky neskutečně podceňují, přitom jsou tak jednoduché, zdravé a výživné pro naše tělo. Hummus je obzvlášť velkou pochoutkou, která je dokonalá s nějakým křupavým chlebíkem. No vyzkoušejte sami!
1 porce obsahuje
- 278 kcal
- 18,9 g sacharidů
- 17,8 g tuků
- 8,7 g bílkovin
Na 4 porce
Na hummus:
- 250 g cizrny
- 200 g dýně
- 3 lžíce tahini
- 50 ml olivového oleje
- šťáva z citrónu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- chilli
- 1 balení Vilgain proteinové plátky
Navíc:
Postup
-
Připravíme si cizrnu a dýni hokkaido. Cizrnu přes noc necháme ve vodě, druhý den vodu slijeme a uvaříme do měkka. Dýni nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem a upečeme na 180 °C taky do měkka.
-
Pak už se jen pustíme do přípravy hummusu. Všechny ingredience společně rozmixujeme. Pokud to půjde ztuha, přidáme trochu vody.
-
Podáváme na našich Vilgain protein crispbreads, posypané semínky nebo opraženou cizrnou.
Tak dobrou chuť!