Milujete langoše, ale je vám po nich těžko? Chcete něco, po čem se i v létě budete cítit dobře a skvěle vám zapadne do jídelníčku? Zkuste tuhle fit nesmaženou verzi, která vás zasytí a hotová bude do 20 minut! Naplnit ho můžete tak, jak máte nejraději. My vsadili na klasiku a navrch dali kečup, sýr a pořádně česneku! 🤤
1 porce obsahuje
- 435 kcal
- 53 g sacharidů
- 14,5 g tuků
- 20,6 g bílkovin
Na 3 porce
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- 50 g polotučného tvarohu
- 100 ml mléka
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička ghee
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce kečupu se stévií
- 3 plátky 30% Eidamu
Postup
-
V míse smícháme mouku, tvaroh, vejce, cukr, prášek do pečiva, špetku soli, rozpuštěné ghee a mléko. -
Těsto pořádně prohněteme a poté z něj na plechu vytvarujeme 2 - 3 placky, které dáme péct na 180 °C na 20 minut.
-
Placky můžeme opéct také na nepřilnavé pánvi s trochou ghee, a to z obou stran dozlatova.
-
Langoše podáváme potřené nadrceným česnekem s trochou oleje, s kečupem a nastrouhaným sýrem.