Talíř nabitý samými dobrými surovinami? To my můžeme! No a dneska jsem se vám ve spolupráci s Oliverem Pape rozhodli představit ten jeho. Jedná se o signature dish, tedy recept, který je pro Olivera typický.
Najdete na něm všechno, co vaše tělo potřebuje. Hotový bude raz dva a věřte, že si ho jednoznačně oblíbíte!
Tak pojďme na to. :)
1 porce obsahuje
- 752 kcal
- 54 g sacharidů
- 38 g tuků
- 56 g bílkovin
Na 2 porce
- 1/2 celeru
- 2 mrkve
- 1 lžíce ghee
- 200 g hub
- 200 g listového špenátu
- 200 g kimchi
- 1 balení Vilgain sardinek
- 1 hruška
- 20 g hořké čokolády
- sůl
- máslo
- kváskový chléb
- 4 vajíčka
Postup
-
Začneme tím, že si dáme péct kořenovou zeleninu (mrkev a celer) v alobalu s olivovým olejem a špetkou soli na 185 °C cca 40‑50 minut.
-
Upečenou zeleninu nakrájíme a orestujeme na ghee. Stejně tak orestujeme hlívu i špenát. Postupně vše skládáme na talíř.
-
Mezitím si uvaříme vejce naměkko šest a půl minuty ve vroucí vodě.
-
Přidáme sardinky, nakrájenou hrušku, kousek čokolády, kimchi nebo kyselé okurky a vše osolíme. Chléb namažeme máslem.
PS: Jak na domácí kimchi najdete v tomhle receptu: Domácí kimchi
-
A můžeme podávat!