Tak tenhle salát si zamilujete! Stejně jako Italové, kteří s ním přišli. Šťavnatá zelenina se zálivkou už může být trochu nuda, co k ní ale přidat pořádnou dávku opečeného křupavého chleba? Ideální letní předkrm nebo příloha ke grilovanému masu či sýru. Vyzkoušíte taky? 🥗
1 porce obsahuje
- 370 kcal
- 45 g sacharidů
- 15 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g kváskového chleba
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 10 g čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamica
- sůl
- pepř
Postup
-
Rozehřejte troubu na 180 °C. -
Nakrájejte chléb na kousky a položte jej na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut, dokud nejsou kousky chleba křupavé a zlatavé.
-
V míse smíchejte rajčata, cibuli, okurku, papriky a nasekanou bazalku. Přidejte k zelenině olivový olej a balsamikový ocet a důkladně promíchejte.
-
Opatrně přimíchejte kousky chleba. Osolte a opepřete a můžete podávat.