Tento recept na italský chlebový salát je ideální pro teplé letní dny. Panzanella je chutná a osvěžující a může být použita jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Ideální na grilovačku k marinovanému steaku nebo třeba sýru halloumi.
1 porce obsahuje
- 608 kcal
- 86,7 g sacharidů
- 22 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 2 porce
- 400 g kváskového chleba
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 10 g čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balsamica
- sůl
- pepř
Postup
-
Rozehřejte troubu na 180 °C.
-
Nakrájejte chléb na kousky a položte jej na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut, dokud nejsou kousky chleba křupavé a zlatavé.
-
V míse smíchejte rajčata, cibuli, okurku, papriky a nasekanou bazalku. Přidejte k zelenině olivový olej a balsamikový ocet a důkladně promíchejte.
-
Opatrně přimíchejte kousky chleba. Osolte a opepřete a můžete podávat.