Štrúdl a podzim k sobě neodmyslitelně patří, no a my si proto rozhodli vám ukázat, jak si ho připravit v trochu víc fit kabátku z jogurtového těsta. Je to easy a moc si pochutnáte!
1 porce obsahuje
- 360 kcal
- 50 g sacharidů
- 13 g tuků
- 9,4 g bílkovin
Na 10 porcí
- 500 g hladké mouky
- 200 g bílého jogurtu
- 100 g másla
- 2 vejce
- 7 g kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 5 jablek
- 50 g vlašských ořechů
- skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
-
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
-
Másla rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Přidejte jogurt a 1 rozšlehané vejce. Smíchejte, dokud nejsou ingredience rovnoměrně spojeny.
-
Postupně přidejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud se nevytvoří měkké, ale nelepivé těsto.
-
Těsto vyndejte z mísy a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na obdélníkový plát.
-
Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádra a nakrájejte na tenké plátky. Plátky jablek promíchejte se skořicí a cukrem.
-
Na vyváleném těstě rovnoměrně rozprostřete plátky jablek. Pokud chcete, posypte mletými ořechy. Srolujte a potřete vajíčkem.
-
Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 35‑40 minut, dokud závin nezhoustne a nezíská zlatavou barvu.