Taky si rád/a pošmákneš na klasických bramborových knedlících plněných uzeným masem? Škoda, že jsou na přípravu tak zdlouhavé. :( Nezoufej a připrav si naši verzi jogurtových knedlíků s R2E krůtím masem.
1 porce obsahuje
- 651,5 kcal
- 65 g sacharidů
- 27,6 g tuků
- 29,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 140 g bílého jogurtu
- 50 g vajec
- 170 g ovesné mouky
- 1 čajová lžička soli
- 100 g Vilgain R2E krůtího masa
- 165 g kysaného zelí
- 1 plátek slaniny
- 28 g cibule
- 140 g bílého jogurtu
- 1,5 čajové lžičky sušené cibule
- čajová lžička soli
Postup
-
-
Jako první si uděláme těsto. Vejce utřeme s jogurtem, solí a přidáme ovesnou mouku. Kdo nemá rád výraznější ovesnou chuť, může nahradit např. špaldovou moukou.
-
Těsto nemísíme dlouho. Čím déle se mísí, tím je třeba přidávat více mouky a to nechceme - knedlíky by pak byly tvrdé. Pokud bude třeba, můžeme přidat cca 10‑20 g mouky.
-
Kulky tvoříme jemně navlhčenýma rukama a plníme krůtím masem. Poté vložíme do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 6 minut.
-
Na pánev dáme kousek nakrájené slaniny a na jejím výpeku opečeme nasekanou cibuli. Následně přidáme kysané zelí a trochu vody, kterou necháme následně zredukovat.
-
Mezitím si uděláme jogurtový dip.
-
Nakonec na talíř postupně navrstvíme zelí, jogurt a knedlíky a můžeme podávat.
Dobrou chuť.