Jogurtové knedlíky plněné krůtím masem se zelím

Romana Henželova
Romana Henželova
36 min.
5 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Jogurtové knedlíky plněné krůtím masem se zelím

Taky si rád/a pošmákneš na klasických bramborových knedlících plněných uzeným masem? Škoda, že jsou na přípravu tak zdlouhavé. :( Nezoufej a připrav si naši verzi jogurtových knedlíků s R2E krůtím masem. 

1 porce obsahuje

  • 651,5 kcal
  • 65 g sacharidů
  • 27,6 g tuků
  • 29,6 g bílkovin

Na 2 porce

Těsto
Náplň
Zelí
  • 165 g kysaného zelí
  • 1 plátek slaniny
  • 28 g cibule
Jogurtový dip

Postup

  1. Jogurtové knedlíky plněné krůtím masem se zelím

  2. Jako první si uděláme těsto. Vejce utřeme s jogurtem, solí a přidáme ovesnou mouku. Kdo nemá rád výraznější ovesnou chuť, může nahradit např. špaldovou moukou.

  3. Těsto nemísíme dlouho. Čím déle se mísí, tím je třeba přidávat více mouky a to nechceme - knedlíky by pak byly tvrdé. Pokud bude třeba, můžeme přidat cca 10-20 g mouky.

    Jogurtové knedlíky plněné krůtím masem se zelím

  4. Kulky tvoříme jemně navlhčenýma rukama a plníme krůtím masem. Poté vložíme do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 6 minut.

  5. Na pánev dáme kousek nakrájené slaniny a na jejím výpeku opečeme nasekanou cibuli. Následně přidáme kysané zelí a trochu vody, kterou necháme následně zredukovat. 

  6. Mezitím si uděláme jogurtový dip.

  7. Nakonec na talíř postupně navrstvíme zelí, jogurt a knedlíky a můžeme podávat. 

    Dobrou chuť. Jogurtové knedlíky plněné krůtím masem se zelím

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
5 Líbí se mi Uložit recept