Jen tři suroviny, žádná aditiva, žádný přidaný cukr – a přesto krémová, karamelová a neskutečně dobrá. Tahle domácí zmrzlina z cottage sýra, datlí a čekankového sirupu je hotová za 5 minut a pak už jen stačí vychladit. Díky přírodní sladkosti datlí a vláknině z čekankového sirupu je tou nejlepší volbou, když chceš mlsat chytře. Ideální jako lehký dezert po jídle, rychlá odměna po tréninku nebo zdravý snack, který potěší i tvůj mikrobiom. 🍦
1 porce obsahuje
- 229 kcal
- 31,8 g sacharidů
- 3,1 g tuků
- 12,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g sýru cottage
- 20 g čekankového sirupu
- 45 g datlí
- 1/2 vanilkového lusku
- špetka himalájské soli
- low sugar prebiotic topping - slaný karamel
Postup
-
Připrav si všechny suroviny. -
Do mixeru dej cottage sýr, zrníčka z půlky vanilkového lusku, čekankový sirup a pokrájené datle (1/3 si dej stranou).
-
Rozmixuj a přidej ještě zbytek datlí. Ty pomixuj už jen lehce, aby ti ve zmrzlině zůstaly menší kousky datlí. Pro zvýraznění chuti přidej špetku soli.
-
Vlij do menší formy, kterou dej aspoň na 3 hodiny do mrazáku.
-
Zmrzlinu poté vyndej a nech chvíli povolit, aby se ti lépe nabírala. Pak jí pomocí lžíce nebo zmrzlinovače naber a nandej do mističky.