Extra fresh, extra jednoduchý, plný bílkovin... přesně to vystihuje tenhle dortík s tvarohem a kiwi. Připravit si ho můžete hned v několika verzích - hezky do kulaté dortové formy, na plech a rozřezat na malé kostky nebo single serve dortíky, které udělají velkou parádu na kdejaké oslavě. Tak se pojďte kouknout, jak na ně! 🥝
1 porce obsahuje
- 335 kcal
- 40 g sacharidů
- 16 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 80 g třtinového moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 120 g třtinového moučkového cukru
- 500 g tvarohu
- 20 g vanilkového cukru
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 10 g agaru
- 50 ml vody
- 5 kiwi
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C.
-
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na malé kousky a zpracujte do drobenky. Poté přidejte vejce a zpracujte těsto, dokud není hladké.
-
Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dokud není korpus zlatavý. Nechte korpus úplně vychladnout.
-
Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Ve velké míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi.
-
Želatinu namočte podle návodu na obalu do 50 ml vody a nechte ji nabobtnat. Poté ji rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, ale nenechte ji vařit. Nechte mírně vychladnout.
-
Kiwi oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Několik plátků odložte pro dekoraci.
-
Do tvarohové směsi vmíchejte želatinu a promíchejte, dokud není hladká.
-
Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete tvarohovou směs. Na tvarohovou vrstvu pokládejte plátky kiwi.
-
Dezert nechte v chladničce nejméně 4 hodiny nebo přes noc dobře ztuhnout. Před podáváním dezert ozdobte zbylými plátky kiwi. Dobrou chuť!