Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Kristýna Martínková
Kristýna Martínková
30 min.
5 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Panna cotta je svěží, lehký dezert, který je snadný a velmi rychle hotový. Doplňte jej o esence podzimu. Sladká chuť jablek, hrušek a skořice vám zpříjemní chladné a sychravé dny.

1 porce obsahuje 1 formička panna cotty

  • 527 kcal
  • 39 g sacharidů
  • 40 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechyDo menšího hrnce dejte kokosové mléko, vanilku, panelu, agar a nechte cca 10 minut stát. Poté přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut.

  2. Menší formičky naplňte vzniklou směsí -  panna cottou, a dejte nejlépe přes noc ztuhnout do lednice.

    Dvoubarevná panna cotta se pak přirozeně vytvoří sama díky vodě v kokosovém mléku.

  3. Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechyJablka, hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na malé kousky. Pekanové ořechy nasekejte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, opečte na něm ořechy. Poté přidejte jablka, hrušky, skořici a med. Vše chvíli společně opékejte, dokud nebude ovoce měkké.

  4. Panna cottu vyklopte z formiček, ozdobte ovocnou směsí a podávejte.

    Dobrou chuť!Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
5 Líbí se mi Uložit recept