Panna cotta je svěží, lehký dezert, který je snadný a velmi rychle hotový. Doplňte jej o esence podzimu. Sladká chuť jablek, hrušek a skořice vám zpříjemní chladné a sychravé dny.
1 porce obsahuje
- 527 kcal
- 39 g sacharidů
- 40 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 3 porce
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 1 čajová lžička agaru
- 2 čajové lžičky panely
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 1 lžíce ghee
- 2 lžíce medu
- 1 čajová lžička skořice
- 30 g pekanových ořechů
Postup
-
Do menšího hrnce dejte kokosové mléko, vanilku, panelu, agar a nechte cca 10 minut stát. Poté přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut.
-
Menší formičky naplňte vzniklou směsí - panna cottou, a dejte nejlépe přes noc ztuhnout do lednice.
Dvoubarevná panna cotta se pak přirozeně vytvoří sama díky vodě v kokosovém mléku.
-
Jablka, hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na malé kousky. Pekanové ořechy nasekejte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, opečte na něm ořechy. Poté přidejte jablka, hrušky, skořici a med. Vše chvíli společně opékejte, dokud nebude ovoce měkké.
-
Panna cottu vyklopte z formiček, ozdobte ovocnou směsí a podávejte.
Dobrou chuť!