Zelenina v dezertu? Ano! Díky ní jsou totiž sladké dobroty krásně vláčné. Dvakrát to platí u mrkvánků s povidly. Sladké kapsičky, které máte ready raz dva, skvěle si pochutnáte a potěšíte jimi i tu nejkritičtější návštěvu! Tak se pojďte podívat, jak na ně!
1 porce obsahuje
- 119 kcal
- 15 g sacharidů
- 6 g tuků
- 1,9 g bílkovin
Na 8 porcí
- 100 g hladké mouky
- 50 g másla
- 30 g zakysané smetany
- 3 mrkve
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 vejce
- 80 g povidel
- třtinového moučkového cukru
Postup
-
V misce si smícháme všechny sypké ingredience.
-
Následně k nim přidáme najemno nastrouhanou mrkev rozpuštěné máslo.
-
Z této směsi vypracujeme nelepivé těsto, které zabalíme a dáme na půl hodiny odležet do ledničky.
-
Z těsta si vyválíme tenký plát a vykrojíme pomocí hrnku nebo skleničky kolečka.
-
Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto přeložíme (vznikne nám malá kapsa).
-
Konce přitlačíme vidličkou, aby nám náplň nevytekla. Potřeme vajíčkem a pečeme zhruba 12‑15 minut na 175 °C.
-
Necháme vychladnout, volitelně pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!