Máš chuť na nějakou easy sladkost, ale chceš nějakou zdravější alternativu bez aditiv a ze surovin, které tvému tělu prospějí? Co vyzkoušet tyhle ovesné cookiesky a jahodami a čokoládou, které jsou krásně křehké a plné vlákniny. Stačí jen pár ingrediencí smíchat dohromady a dát do trouby a za pár minut máš dezert i snack s sebou do školy nebo do práce. 🍪
1 porce obsahuje
- 115 kcal
- 12 g sacharidů
- 4 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 2 banány
- 150 g ovesných vloček
- 60 g arašídového másla
- 50 g čoko pecek - hořká čokoláda
- 15 g lyofilizovaných jahod
- 10 g kokosového oleje
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- vanilkový extrakt
Postup
-
Banány rozmačkej vidličkou a smíchej je s kokosovým olejem, vanilkovým extraktem a arašídovým máslem.
-
Poté přimíchej vločky, lyo či na kousky nakrájené čerstvé jahody, čoko pecičky a kypřící prášek.
-
Vše spolu pořádně promíchej. Pokud bude těsto až moc hutné, přidej trochu rostlinného mléka.
-
Z těsta vytvoř cca 12 sušenek a dej je na plech s pečicím papírem.
-
Sušenky dej péct na 175 °C cca 30 - 35 minut.
-
Pak nech vychladnout a enjoy!




