Že vločky používáte jen do ovesných kaší? Pak zbystřete! Použít se totiž dají skoro kamkoliv. Skvělou variantou jsou třeba ovesné tyčinky plné vlákniny, které si můžete dochutit hořkou čokoládou, vanilkou a vločkovou solí.
1 porce obsahuje
- 197 kcal
- 19,2 g sacharidů
- 11 g tuků
- 4,2 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g Vilgain ovesných vloček
- 25 g hladké mouky
- 60 g moučkového erythritolu
- 50 g másla
- 65 g Vilgain medu květového
- 60 g kokosového másla
- špetka soli
- 75 g hořké čokolády
- mletá vanilka
- vločková sůl
Postup
-
Do misky si dáme vločky, mouku, sladidlo, vanilku, špetku soli a promícháme. -
Přidáme med, rozpuštěné máslo a také kokosové máslo. Dobře promícháme, aby se vše propojilo.
-
Dáme do formy (19 x 19 cm) s pečícím papírem. Směs pořádně vyrovnáme a pomačkáme. Pečeme na 185 °C 20‑25 minut.
-
Po upečení necháme 2‑3 hodiny odstát, můžeme dát i do chladničky.
-
Upečenou směs nakrájíme na stejné kousky. Čokoládu s trochou vanilky si rozpustíme v mikrovlnce a část každé tyčinky v ní obalíme.
-
Položíme na pečící papír a posypeme troškou vločkové soli. Necháme ztuhnout.
-
A podáváme! Tak dobrou chuť!