Ultra nadýchané těsto, které lze jednoduše doplnit o oblíbené dezertové ingredience - ovoce, tvaroh či skyr nebo různé sirupy a toppingy. No kdo by nemilovat peřinkovou buchtu? Tak si ji pojďte společně s námi připravit!
1 porce obsahuje
- 329 kcal
- 36 g sacharidů
- 18 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 4 vejce
- 200 g třtinového moučkového cukru
- 8 g vanilkového lusku
- 200 ml avokádového oleje
- 200 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 12 g kypřicího prášku
- jahodový prebiotic topping
- jahoda
- skyr
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte formu na pečení. Zvolit můžete velký pekáč nebo menší zapékací misky na jednotlivé porce.
-
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
-
V jiné míse smíchejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, dokud nevznikne světlá směs.
-
Postupně přilévejte mléko a olej, neustále míchejte.
-
Opatrně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud se vše nespojí.
-
Nakonec jemně vmíchejte vyšlehané bílky.
-
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud není buchta propečená (ověřte špejlí).
-
Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, poté ji vyklopte a dochuťte tím, co máte rádi. Třeba skyrem, ovocem a oblíbenou polevou.