Salsa pico de gallo

Aktin
Aktin Redakce
15 min.
Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Salsa pico de gallo
ilustrační obrázek, zdroj cookidoo.cz

Ideální dip k tortilla chips nebo příloha k mexickým pokrmům, jako jsou tacos a fajitas? Tak přesně taková je tahle salsa pico de gallo. Má spoustu způsobů využití, třeba jako základ do omáček nebo salátů.

Tak ji pojďte vyzkoušet s námi!

1 porce obsahuje

  • 74 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 1 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 1 porci

  • 3 rajčata
  • 1/2 cibule
  • jalapeno paprička
  • 3 lžíce koriandru
  • 2 lžíce šťávy z limetky
  • sůl
  • pepř
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejprve si na drobné kostičky nakrájejte rajčata, cibuli a jalapeño papričku. Všechno spolu smíchejte v misce.

  2. Přidejte koriandr, šťávu z limetky a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti. 

  3. Ideální je salsu nechat odstát alespoň 30 minut, aby se všechny chutě propojily dohromady.

  4. No a potom už můžete s klidem podávat. Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
Líbí se mi Uložit recept