Vilgain Fazole mungo – malé fazolky s velkým přínosem pro tělo i kuchyň
Vilgain Fazole mungo - naklič si oblíbenou asijskou luštěninu
Fazolky vigny zlaté, mnohem známější jako mungo fazole, jsou exotická luštěnina populární ve východní Asii, zejména v Číně, Indii a Thajsku.
Zdroj dobře využitelných makro i mikro živin
Spíše než jako kulinářský pilíř asijské kuchyně budeš mungo fazole znát jako jednu z plodin s excelentními vlastnostmi na klíčení. Klíčky jsou také způsob, kterým se mungo nejčastěji konzumuje. Důvodem je významné zlepšení využitelnosti cenných látek, zejména vlákniny, bílkovin, antioxidantů a minerálních látek (železo, vápník a draslík).
Syrové jsou výborné v salátech, s pomazánkou na pečivu nebo jako součást zeleninové oblohy. Použít se dají také vařené do asijských směsí a polévek. Chuťově připomínají hrášek a klasické fazole.
Vilgain Fazole mungo v bodech:
- fazolky ideální na klíčení
- bohaté na bílkoviny
- zdroj železa, vápníku a draslíku
- oblíbená surovina asijské kuchyně
- chuťově připomínají hrášek či fazole
100 g | |
Energetická hodnota | 1453 kJ / 347 kcal |
Tuky | 1,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 63 g |
- z toho cukry | 6,6 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 0,04 g |
Ingredience
Fazole barevná mungo - vigna zlatá (Phaseolus aureus).
Návod k použití:
- Namočte na 4 - 8 hodin do vody, důkladně opláchněte a sceďte.
- Vařte v nové vodě 25 - 45 minut do požadovaného změknutí.
- Během vaření sbírejte pěnu z povrchu, osolte až po uvaření.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na chladném a suchém místě, mimo dosah přímého slunečního záření, tepla a vlhka.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.