Vilgain Fazole mungo - naklič si oblíbenou asijskou luštěninu
Fazolky vigny zlaté, mnohem známější jako mungo fazole, jsou exotická luštěnina populární ve východní Asii, zejména v Číně, Indii a Thajsku.
Zdroj dobře využitelných makro i mikro živin
Spíše než jako kulinářský pilíř asijské kuchyně budeš mungo fazole znát jako jednu z plodin s excelentními vlastnostmi na klíčení. Klíčky jsou také způsob, kterým se mungo nejčastěji konzumuje. Důvodem je významné zlepšení využitelnosti cenných látek, zejména vlákniny, bílkovin, antioxidantů a minerálních látek (železo, vápník a draslík).
Syrové jsou výborné v salátech, s pomazánkou na pečivu nebo jako součást zeleninové oblohy. Použít se dají také vařené do asijských směsí a polévek. Chuťově připomínají hrášek a klasické fazole.
Vilgain Fazole mungo v bodech:
- fazolky ideální na klíčení
- bohaté na bílkoviny
- zdroj železa, vápníku a draslíku
- oblíbená surovina asijské kuchyně
- chuťově připomínají hrášek či fazole