Soto Ayam je tradiční indonéská kuřecí polévka, známá pro svou bohatou a aromatickou chuť. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa, výrazně ochucený vývar a různé koření a zeleninu, což vytváří plně vyvážené a uspokojivé jídlo. Soto Ayam je navíc perfektní volbou pro ty, kteří chtějí prozkoumat bohaté a exotické chutě indonéské kuchyně.
1 porce obsahuje
- 457 kcal
- 41 g sacharidů
- 11 g tuků
- 48 g bílkovin
Na 8 porcí
- 1 celé kuře
- 2 l vody
- 2 čajové lžičky citrónové kůry
- 3 stroužky česneku
- 50 g zázvoru
- 50 g kurkumy
- 2 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
- 400 g ramen nudlí
- 50 g mungo klíčků
- 1 limeta
- chilli paprička
- koriandr
Postup
-
V hrnci přiveďte k varu 2 litry vody a přidejte celé kuře (asi 1,5 kg váhy masa). Vařte, dokud není kuře uvařené, asi 30 minut. Poté kuře vyjměte a maso oddělte od kostí. Kuřecí maso nakrájejte na kousky.
-
Do stejné vody přidejte citronovou kůru povařte dalších 10 minut.
-
V malé pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a restujte česnek, čerstvý zázvor, čerstvou kurkumu a cibuli, dokud nezměknou a nerozvoní se.
-
Přidejte k restované zelenině koriandr a kmín a restujte další 2 minuty.
-
Restovanou směs přendejte do hrnce s vývarem. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 30 minut.
-
Do hotového vývaru přidejte nakrájené kuřecí maso a povařte ještě 5 minut.
-
Soto Ayam podávejte s ramen nudlemi, s mungo klíčky a čerstvým koriandrem.