Hlídáš si příjem sacharidů? Tak zkus tento nízkosacharidový oběd, který tě zasytí a je hotový do 30 minut.
1 porce obsahuje
- 66 kcal
- 2 g sacharidů
- 3 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 7 porcí
- 7 plátků čínského zelí
- 250 g mletého kuřecího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 30 g cibule
- 1 špetka sušeného česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka oregana
- 1 lžíce Vilgain amino omáčky
- 1 čajová lžička sezamu
Postup
-
Nejprve si dej vařit masovou směs. -
Na lžíci oliváče orestuj najemno nakrájenou cibuli. Poté přidej mleté kuřecí maso a to okořeň – my použili sůl, oregano, sušený česnek. Přidej 3 lžíce rajčatového suga a nechej prohřívat.
-
Mezitím si spař listy čínského zelí.
Připrav si hlubokou pánev, do které nalij vodu a tu dej vařit. Poté vlož omyté listy zelí, ponoř je do vody a můžeš ještě přikrýt pokličkou. Po pár minutách, jen co budou měkké, vyndej na talíř.
-
Až bude maso hotové, přichází na řadu rolování.
Připrav si plátek zelí a na kraj dej asi 3 lžíce masové směsi, přehni rohy zprava a zleva. Odspod začni rolovat, dokud ti nevznikne pevný závitek. Takto zaroluj 7 závitků.
-
Podávej se sójovou omáčkou a sezamovými semínky.
-
Tip: Jestli nechceš nízkosacharidový oběd, přidej k masové směsi dušenou rýží nebo k závitkům zakusuj žitné pečivo.
-
Tak dobrou chuť!