Kuřecí vindaloo

Aktin
Aktin Redakce
40 min.
6 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Kuřecí vindaloo
ilustrační foto, zdroj: thespiceguyco.com

Vindaloo je jedním z nejoblíbenějších jídel v indické kuchyni a má kořeněnou, pikantní chuť. V tomto receptu používáme kuřecí maso, ale můžete také použít hovězí.

Celkově si recept můžete upravit podle svých chutí. Obvykle je velmi pálivý, ale můžete snížit množství pálivosti přidáním menšího množství mleté papriky nebo dalšími ingrediencemi, jako jsou třeba jogurt nebo kokosové mléko. Toto jídlo můžete také připravit den dopředu a nechat ho v lednici, aby se koření mohlo dobře promíchat. Takže ideální mealprep recept. Pojďme na to!

1 porce obsahuje 1 talíř

  • 420 kcal
  • 8,5 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 57 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.

  2. Přidejte nakrájený zázvor a nasekaný česnek a smažte je spolu s cibulí asi 1 minutu.

  3. Přisypte všechna koření - mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, mletou papriku, garam masalu a sůl. Smíchejte koření s cibulí, česnekem a zázvorem a vařte směs asi 2 minuty.

  4. Přilijte rajčatový protlak a smažte směs asi 2 minuty, než se rajčatový protlak dobře spojí s kořením.

  5. Vložte nakrájené  kuřecí maso a restujte ho asi 5 minut. Přidejte ocet a smíchejte směs. Podlijte dostatkem vody na to, aby kuřecí maso bylo ponořené v tekutině. Vařte směs asi 30 minut, dokud maso není měkké a šťavnaté.

  6. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
6 Líbí se mi Uložit recept