Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte, jak tuhle kyselinou listovou nabitou potravinu zpracovat? Máme pro vás tip na jednoduchý zdravý oběd v podobě chřestu zapečeného s krůtím masem a sýrem. Vše připravené hezky v jednom pekáčku. Tak pojďme na to! 🧑🏼🍳
1 porce obsahuje
- 481,5 kcal
- 7,8 g sacharidů
- 30 g tuků
- 44,5 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g chřestu
- 100 ml mléka
- 150 g mozarelly
- 2 vejce
- 65 g 30% Eidamu
- 1 čajová lžička mořské soli
- pepř
- 1 balení krůtích prsou
- kokosový olej ve spreji
- pažitka
Postup
-
Do misky si rozklepeme vejce, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a dobře rozmícháme metličkou.
-
Do směsi nastrouháme nahrubo polovinu mozarelly a promícháme.
-
Můžeme přidat také česnek podle chuti.
-
Formu si vystříkáme kokosovým olejem, na dno položíme chřest, který zbavíme dřevnaté části a na něj natrháme již uvařená krůtí prsa.
-
Všechno rovnoměrně zalijeme vaječnou směsí, navrch nastrouháme zbytek mozarelly a jemně zatlačíme do všech mezer.
-
Pečeme na 200 °C asi 25 minut dozlatova.
-
Potom ještě posypeme eidamem a zapečeme ještě dalších 5‑10 minut.
-
Posypeme pažitkou a dobrou chuť!