Zatoč se snídaňovým stereotypem a vyzkoušej ovesnou kaši naslano!

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová Poprvé publikováno 22. 2. 2019
Aktualizováno 20. 3. 2019
3 minuty čtení
Zatoč se snídaňovým stereotypem a vyzkoušej ovesnou kaši naslano!
12

O tom, že z ovesných vloček od Mornflake vykouzlíte tu nejnadýchanější a nejkrémovější kaši široko daleko, jsme vám básnili už nesčetněkrát. Neradi bychom vás ale unudili k smrti, a tak jsme to dnes pojali trochu netradičně. Ovesná kaše naslano! Kdo z vás už ji zkoušel? 

Na jednu porci budeme potřebovat: 

Na kaši: 

Navrch:

1550767025_a_2392.jpg

Postup:

  1. Semínka předem naložíme do Tamari omáčky.
  2. Na rozehřátou pánev vysypeme vločky. Lehce je opražíme, aby se rozvoněly, a poté je zalijeme vodou tak, aby její okraj asi o centimetr převyšoval vločky. Plamen stáhneme na minimum a vaříme alespoň tři minuty, než vločky nasají vodu a jsou hezky nadýchané. V průběhu vaření pravidelně promícháváme.
  3. Před koncem vaření přidáme do pánve vyšlehaný bílek a opatrně ho vmícháme do vloček.
  4. Hotovou kaši ochutíme Tamari omáčkou, lahůdkovým droždím, kořením a bylinkami. Přidáme i nastrouhaný sýr. 
  5. A teď je čas připravit si všechny dobroty, které přijdou navrch kaše. Zcedíme semínka, která jsme si v prvním kroku naložili do Tamari, a opražíme je na rozehřáté pánvi. Stačí jim půl minuty a poctivé míchání, aby se nepřipálila. Žampiony lehce orestujeme na troše oleje, aby zůstaly hezky šťavnaté. Vejce uvaříme 5 minut na měkko, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Zbylé ingredience naporcujeme podle vlastních preferencí a klidně nějaké další přidáme. 
  6. Až se rozhodnete zpestřit svůj jídelníček ovesnou kaší naslano, dejte nám vědět, co na ni říkáte na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty. 

Dobrou chuť!

1550767979_a_2392.jpg
1550767988_a_2392.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku