Skleničkových dezertů není nikdy dost. Jednoduše si je s sebou vezmete kamkoliv potřebujete a jejich příprava je extra jednoduchá. Výjimkou není ani tahle arašídová pěna s tvarohem, která je taky díky peanut butter v prášku 2x méně kalorická!
1 porce obsahuje
- 477,5 kcal
- 28,6 g sacharidů
- 30,7 g tuků
- 21,6 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 balení cream cheese light
- 1 nízkotučný tvaroh
- 1 30% smetana ke šlehání
- 55 g třtinového moučkového cukru
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 80 ml vody
- 60 g práškového arašídového másla
- 20 g práškového arašídového másla
- voda
- 10 g třtinového moučkového cukru
- arašídy v hořké čokoládě
Postup
-
Přiravíme si všechny ingredience.
-
Jako první si smícháme práškové arašídové máslo s vodou. Obě suroviny přidávejte podle toho, jako konzistenci máte nejraději. Čím víc vody přidáte, tím tekutější bude.
-
Do misky dáme cream cheese, tvaroh, cukr, vanilku a směs vody a arašídového másla. Pořádně promícháme.
-
Vyšleháme šlehačku podle návodu a zamícháme ji do tvarohové směsi.
-
Na ozdobu smícháme ještě trochu arašídového másla, tentokrát budeme chtít tekutější konzistenci.
-
Tvarohový krém si dáme do zdobičky (nebo můžeme dávat do sklenic i lžící).
-
Vrstvíme do sklenice tak, že do poloviny jde tvarohový krém, na to nalijeme trochu arašídového másla a znovu krém.
-
Nakonec polijeme arašídovým máslem a ozdobíme arašídy v čokoládě.