S dýní se ještě loučit nechceme a věříme, že vám ještě kousek v lednici zbyl. Proto je ten nejlepší čas vyzkoušet tyhle rychlé dýňové bochánky se skořicí.
1 porce obsahuje
- 56 kcal
- 9 g sacharidů
- 0,5 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 9 porcí
- 100 g hladké mouky
- 75 g řeckého jogurtu
- 50 g dýňového pyré
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- kokosový olej ve spreji
- 30 g xylitolu
- 1 g skořice
- 20 g Vilgain proteinu - čokoláda a lískový oříšek
- 20 g bílého jogurtu
Postup
-
V misce smícháme mouku, kypřící prášek, řecký jogurt, dýňové pyré a vypracujeme téměř nelepivé těsto.
-
Z těsta vytvarujeme 9 stejných kuliček, které lehce postříkáme olejem ve spreji a obalíme ve směsi xylitolu a skořice.
-
Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10‑15 minut na 170 °C.
-
Bochánky potom namáčíme do polevy, kterou vytvoříme smícháním jogurtu a proteinu (množství jednotlivých surovin můžete upravit podle toho, jak moc tekutou chcete polevu mít).
-
A můžeme podávat, tak dobrou chuť!