Dýňový dort jen ze tří ingrediencí a bez pečení? Jasně! A kromě dokonalé jednoduchosti je tenhle dezert taky extra krémový, plný čokolády, provoněný skořicí... Zkrátka něco, co bys tenhle podzim rozhodně měl/a zkusit! Pokud ti navíc doma zbylo trochu pečené dýně, máš vyhráno. Jednoduše z ní totiž připravíš základ dýňového pyré, které tvoří základ dortu. Tak pojďme na to! 🫵🏻
1 porce obsahuje
- 252 kcal
- 15 g sacharidů
- 18 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 425 g dýňového pyré
- 260 g hořké čokolády
- 5 g kokosového oleje
- 10 g javorového sirupu
- skořice
- měkký tvaroh
Postup
-
Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpusť čokoládu spolu s kokosovým olejem, aby vznikla hladká hmota. -
V mixéru rozmixuj dýňové pyré spolu s rozpuštěnou čokoládou, skořicí dle chuti a javorovým sirupem, dokud nezískáš hladký krém.
💡 Nemáš dýňové pyré? Nevadí! Jednoduše ho připravíš doma - upeč dýni a rozmixuj ji.
-
Připravenou směs nalij do formy vyložené pečicím papírem (doporučujeme dortovou formu o průměru cca 18–20 cm).
-
Dej vychladit na minimálně 60 minut, dokud dort neztuhne. Poté můžeš krájet a podávat třeba s tvarohem pro více bílkovin. Tak dobrou chuť!







