Podzim a období dýní je konečně tady, tak si pojď udělat dýňové lívance s čokoládou, které tě zasytí na celé dopoledne. 🥞
Lívance jsou dokonale vláčné, tak akorát sladké a plné bílkovin, takže jsou ideální jako snídaně, co tě nakopne na maximum, nebo jak sladká tečka, kdy tě třeba honí mlsná. Jak final touch jsme zvolili lahodný mandlový krém, banán a kokosový jogurt, za nás 10/10, ale co přidáš navrch ty, to už necháme na tobě.
1 porce obsahuje
- 612 kcal
- 81 g sacharidů
- 22 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g dýňového pyré
- 200 ml mandlového nápoje
- 30 g čoko pecek - hořká čokoláda
- 30 g Vilgain plant based proteinu
- 80 g ovesné mouky
- 1 lžíce nepraženého kakaa
- 8 g lněného semínka
- 3 lžíce vody
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 3 kapky vanilkového extraktu
- 1 špetka skořice
- 2 ml kokosového oleje ve spreji
- 1 banán
- 4 lžíce kokosového jogurtu
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce mandlového másla
- 1 špetka kokosu
Postup
-
Nejdříve si připrav veganské "vajíčko" ze lněných semínek a vody. Semínka a vodu smíchej a nech je chvilku odstát, dokud nevytvoří hustší kašičku. -
V míse smíchej všechny ingredience na těsto a na pánvi na troše kokosového oleje lívance opeč.
-
Lívance servíruj s kokosovým jogurtem, mandlovým máslem, javorovým sirupem a oblíbeným ovocem a kokosem.
Tak dobrou chuť!