Rychlý oběd z jednoho pekáčku - farmařské brambory s karamelizovanou cibulí no a tentokrát dochucené křupavou opečenou slaninou. Tohle jídlo máš na stole za chvíli a navíc si ho klidně můžeš udělat na více dní dopředu, a pak jen ohřát. Dochutit ho můžeš taky vždycky podle sebe a udělat tak nespočet variací, které se ti jen tak nepřejí. 😍
👉🏻 skvělé jsou samotné nebo jako příloha k oblíbené bílkovině. Takže je přihoď ke steakům, grilovanému kuřeti i tofu.
1 porce obsahuje
- 543 kcal
- 51 g sacharidů
- 32 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 kg brambor
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvý rozmarýn
- 50 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- petržel
Postup
-
Troubu si předehřej na 200 °C a brambory omyj, oloupej a nakrájej na plátky tlusté asi 1 cm.
-
Nech je chvíli ležet a připrav slaninu. Tu dozlatova opeč na pánvi.
-
Na stejné pánvi s trochou výpeku ze slaniny orestuj cibuli s česnekem.
-
Nakrájené brambory přendej do pekáčku a promíchej s olivovým olejem, dvěmi snítkami čerstvého rozmarýnu (pokud nemáš, použij sušený), cibulí, česnekem a slaninou. Osol a opepři dle chuti.
-
Dej péct na 30‑40 minut, dokud brambory nezměknou.
-
Po upečení už jen posyp nasekanou petrželkou a je to. Tak enjoy!