Kolik milovníků čokolády tu máme? A kolik z nich by se mohlo utlouct po lahodných brownies? Dnes tu pro vás máme fazolové brownies ve fit kabátku s pořádnou porcí tvarohu, které nejenom že uspokojí vaše chuťové pohárky, k tomu všemu vás i pěkně zasytí. Chcete recept? Tady je! 👌🏻
1 porce obsahuje
- 270 kcal
- 28 g sacharidů
- 12 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 12 porcí
- 400 g Vilgain R2E černých fazolí
- 200 g tvarohu
- 100 g hořké čokolády
- 80 g kakaa
- 150 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 60 ml olivového oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 250 g tvarohu
- 50 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
-
Předehřejte si troubu na 175 °C a vystelte pekáč pečicím papírem.
-
V mixéru rozmixujte černé fazole do hladkého pyré.
-
Ve velké míse smíchejte fazolové pyré, tvaroh, roztopenou čokoládu, kakao, třtinový cukr, vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli do hladké směsi.
-
V další míse smíchejte ingredience na tvarohovou vrstvu: tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt.
-
Na dno pekáče nalijte tři čtvrtiny čokoládové směsi. Na to rovnoměrně rozprostřete tvarohovou směs.
-
Zbývající čokoládovou směs přendejte na tu tvarohovou.
-
Pomocí špejle nebo nože jemně promíchejte obě směsi v pekáči, aby vznikl mramorový efekt.
-
Pečte v předehřáté troubě 25‑30 minut, nebo dokud nejsou brownies pevné na dotek, ale stále vláčné uvnitř.
-
Nechte brownies vychladnout v pekáči, poté je přesuňte na mřížku a nakrájejte.
Dobrou chuť!