Nepečené dezerty jsou jako stvořené pro letní dny. Nejen, že jsou hotové do chvilky, jsou taky svěží a lehké, takže se nezaplácnete jen samým těstem a šlofíček po dezertu potřeba rozhodně nebude! :)
1 porce obsahuje
- 541 kcal
- 34,7 g sacharidů
- 40 g tuků
- 11,1 g bílkovin
Na 6 porcí
- 250 g odtučněného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 2 lžíce erythritolu
- 1 lžíce lískooříškového másla
- 40 g lískových ořechů
- 1 balení celozrnných sušenek
- 30 g malin
- 2 lžíce lískooříškového másla
- 1 balení ferrero giotto
Postup
-
Připravíme si všechny ingredience a rovnou se vrhneme na krém. -
Do mísy dáme odtučněný tvaroh, mascarpone, smetanu na šlehání, erythritol, Vilgain Piemonte lískooříškové máslo, nasekané lískové oříšky a vyšleháme ručním mixérem.
-
Pak už jen vše naskládáme do formy. Na dno dáme sušenky, krém, sušenky, krém... Takhle by nám to mělo vyjít asi 3x (podle rozměrů misky, my použili 21x15 cm) a končit bychom měli zase krémem.
-
Nakonec už jen ozdobíme lískooříškovým máslem, malinami, giotto kuličkami (nebo jinými podle vašich chutí) a dáme ideálně na 3 hodin do lednice.
-
No a pak už je na řadě ta nejlepší část - můžeme se do toho rovnou pustit! Tak dobrou chuť a výsledek nezapomeňte sdílet na Instagramu s označením @aktinrecepty. :)