Buchtičky se šodó jsou stará dobrá klasika, kterou si ve školní jídelně všichni s radostí v očích přidávali, dokud to jen šlo. ♥️
Co kdybychom ti ale řekli, že tuhle nostalgickoou lahůdku si můžeš připravit fakt jednoduše bez kynutí i doma? Navíc ve verzi, která ti lépe sedne do vyváženějšího jídelníčku a boostne denní dávku bílkovin.
1 porce obsahuje
- 473 kcal
- 75 g sacharidů
- 6 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g hladké mouky
- 125 g řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky sušeného droždí
- špetka soli
- 2 lžíce kokosového cukru
- vanilkový extrakt
- vejce
- ghee ve spreji
- 20 g vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- čekankový sirup
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g měkkého tvarohu
- moučkový cukr
- ovoce
Postup
-
Smíchej, mouku, jogurt, kypříící prášek, droždí, cukr a vanilkový extrakt dle chuti. Pořádně vypracuj těsto a vytvaruj malé buchtičky.
-
Pekáč vystříkej nebo vymaž ghee, naskládej tam vytvarované buchtičky, pomaž rozkvedlaným vejcem a dej péct na 200 °C cca na 20 minut, dokud buchtičky nezezlátnou.
-
Připrav si puding podle návodu na obalu, lehce doslaď čekankovým sirupem dle chuti a vmíchej protein s tvarohem (krém klidně lehce vyšlehej, aby byl hezky hladký a bez hrudek).
-
Pak už jen stačí buchtičky naservírovat, zalít krémem, no a pokud chceš, tak lehce posypat moučkovým cukrem a přidat čerstvé ovoce.
Tak enjoy!






