Miluješ ovesnou kaši, ale chceš trochu změnu? Nebo jsi spíš na slané? Tak proč jsi ještě nezkusil/a ovesnou kaši naslano?! Dokonalé krémová snídaně, ale taky plnohodnotný oběd nebo rychlá večeře s fermentovanou zeleninou pro dobré trávení 🫄🏼, vajíčko a sýr pro doplnění bílkovin a směs omáček pro nezaměnitelnou chuť. 👌🏻
1 porce obsahuje
- 438 kcal
- 32,2 g sacharidů
- 22,9 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 2 porce
- 3 jarní cibulky
- 1 cibuľa
- 2 stroužky česneku
- 150 g fermentované zeleniny - kimchi
- 1 lžíce olivového oleje
- 80 g ovesných vloček
- 1 lžíce sójové omáčky
- 150 ml vody
- 1 vejce
- 1 lžíce parmazánu
- 30 g mozzarelly
- 2 vejce
- 1 jarní cibulka
- 15 g jemné sweet chilli omáčky
Postup
-
Jarní cibulku i cibuli nakrájej nadrobno a česnek na plátky.
-
V hrnci rozpal lžíci oleje a přidej jarní cibulku. Orestuj a přidej cibuli s česnekem. Opět chvíli restuj dozlatova. Přidej 150 g sceděného kimchi a za občasného míchání vař, dokud nezměkne a jemně zhnědne.
-
Přidej ovesné vločky a zalij je vodou. Přidej také sójovou omáčku a vař za občasného míchání, dokud vločky neabsorbují tekutinu a směs nebude krémová.
-
Následně do směsi přidej vajíčko a míchej, dokud se neuvaří a nezapracuje do ovesných vloček. Stáhni z ohně a přimíchej strouhaný parmazán.
-
Připravenou slanou ovesnou kaši rozděl na dva talíře a každou porci posyp strouhanou mozzarellou.
-
K dokončení si ještě připrav 2 volská oka. Ty polož na slanou ovesnou kaši, polij sweet chilli omáčkou a dozdob jarní cibulkou. Můžeš podávat!