Nestíháš si každý den vařit oběd, ale chceš jíst zdravě a neutrácet peníze za jídlo venku?
Tak by se ti určitě hodila inspirace na oběd, který si jeden den uvaříš a máš z toho rovnou 4 obědy.
1 porce obsahuje
- 503 kcal
- 71 g sacharidů
- 10 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g kuřecího masa
- 1 čajová lžička ghee
- 3 lžíce lupinové amino omáčky
- 3 lžíce Vilgain kečupu bez cukru
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce Vilgain medu medovicového
- 100 ml Vilgain demi glace
- 280 g rýže Basmati
- 500 g brokolice
- 1 špetka sezamu
Postup
-
Nejdříve si připrav maso s omáčkou, to ti totiž zabere nejvíce času.
-
Maso omyj a nakrájej na kostky. Na pánvi si roztop ghee a maso na něm zatáhni ze všech stran.
Po pár minutách ho podlij silným vývarem demi glace. Nechej ho v něm chvíli dusit.
-
K masu následně přidej 3 lžíce lupinové amino omáčky, 3 lžíce kečupu, 1 lžíci tahini, 1 lžíci medu a pořádně zamíchej, ať se všechny chutě důkladně spojí.
-
Mezitím, co se ti bude dělat maso, uvař si rýži. Tu během dušení osol.
-
Nezapomeň taky na zeleninu, ať je oběd komplexní a hezky barevný. My připravili brokolici na paře, skvěle se taky hodí třeba zelené fazolky.
-
Teď už vše jen rozděl do krabiček a posypej sezamem. Následující den jen popadneš a jdeš!
-
Tak dobrou chuť!