Kuřecí maso, smetanová omáčka a žampiony... Mňam! Tak tohle rozhodně musíte vyzkoušet. Jednoduchý oběd, který vás dokonale zasytí, přesto v kuchyni nevystojíte důlek a perfektně si pochutnáte.
Postup
-
Rozpalte máslo na středním ohni v hluboké pánvi. Osolte a opepřete kuřecí prsa a opečte je ze všech stran dozlatova. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
-
Do stejné pánve přidejte žampiony, cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou.
-
Přidejte mouku a smíchejte ji s houbami, cibulí a česnekem, vařte asi 2 minuty.
-
Postupně přidejte kuřecí vývar, smetanu a bílé víno (tahle surovina je volitelná) a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
-
Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a přidejte tymián. Přikryjte a nechte vařit na mírném ohni 15‑20 minut, dokud kuře není úplně uvařené.
-
V případě potřeby dochuťte solí a pepřem a před podáváním posypte čerstvou petrželkou. Nejlepší je frikasé s bagetkou, těstovinami, brambory nebo rýží.
Dobrou chuť!