Lasagne nasladko s tvarohem, oblíbeným ovocem a vanilkou... taková česká klasika nákypu v italském kabátku. Tak ji pojďte zkusit a dejte nám vědět na našem Instagramu @vilgainrecepty, jak vám recept chutnal!
1 porce obsahuje
- 446 kcal
- 74 g sacharidů
- 6 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 6 porcí
- 250 g těstovin lasagní
- 1 l mléka
- 2 balení vanilkového pudingu
- 100 g třtinového cukru
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 400 g ovoce
- máslo
Postup
-
V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nebudou změklé. Sceděte a nechte trochu vychladnout.
-
V jiném hrnci připravte vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale použijte jen 800 ml mléka a 50 g cukru. Nechte pudink zchladnout a občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup.
-
V míse smíchejte tvaroh, vejce, zbylých 200 ml mléka, zbylých 50 g cukru a vanilkový extrakt nebo vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku. Zpracujte šlehačem nebo mixérem, dokud nevznikne hladká a hustá směs.
-
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte zapékací mísu o velikosti asi 30 x 20 cm máslem. Na dno mísy rozložte vrstvu těstovin a pokryjte ji polovinou pudinku. Na pudink dejte polovinu oblíbeného ovoce a pokryjte další vrstvou těstovin.
-
Opakujte postup s pudinkem, ovocem, tvarohem a těstovinami, dokud nevyužijete všechny ingredience. Zakončete vrstvou těstovin.
-
Pečte lasagne v troubě asi 40 minut, dokud nezískají zlatavou barvu a nezačnou bublat. Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Podávejte teplé nebo studené, podle chuti. Dobrou chuť!