Banány a čokoláda jsou nesmrtelná kombinace, no a když k nim přidáte taky špaldové sušenky, všechno hezky nandáte do jedné formy a navrch přidáte lyo banány, za pár minut vykouzlíte extra vláčný zdravý dezert, který vynikne na kdejaké oslavě... Tak pojďme na to! 🍌🍫
1 porce obsahuje
- 426 kcal
- 41 g sacharidů
- 24 g tuků
- 11,6 g bílkovin
Na 6 porcí
- balení Vilgain špaldových sušenek
- 2 banány
- 2 balení mléčné tabulkové čokolády
- 1 balení vanilkového pudingu
- 110 ml mléka
- Vilgain banány v čokoládě
Postup
-
Jako první si rozpustíme čokoládu.
-
Tu přidáme k rozlámaným banánů a ponorným mixérem vymixujeme v hladkou pěnu.
-
Do menší dortové formy nebo do formy na banana bread dáme folii. Na spodní část poklademe sušenky a lehce je zakápneme lžící mléka.
-
Uvaříme si hustý puding podle návodu. Příchuť necháme na vás, my zvolili vanilkovou, skvěle se ale bude hodit i čokoláda nebo banán.
-
A jdeme vrstvit. Na sušenky dáme nejprve banánovo - čokoládový krém, puding, opět sušenky a pokračujeme, dokud nevypotřebujeme všechny ingredience.
-
Nakonec posypeme lyo banány v čokoládě a celou formu šoupneme do lednice minimálně na jednu hodinu, nejlepší je to ale přes noc.
-
Dortík vyklopíme, sundáme fólii a můžeme podávat.
Tak dobrou chuť!