Nadýchaný piškot, svěží krém a navrch slaďoučká mangová vrstva. To jsou naše mango lassi řezy, které voní mangem skrz na skrz a jsou navíc bezlepkové! To je značka ideál, no ne? Tak je pojď společně s námi vyzkoušet! :)
1 porce obsahuje
- 138 kcal
- 18 g sacharidů
- 4 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 25 porcí
- 3 vejce
- 1 hrnek třtinového moučkového cukru
- 250 g Vilgain tapiokové mouky
- 70 g řepkového oleje
- 100 ml mléka
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 špetka soli
- 100 g manga
- 1 odtučněný řecký jogurt
- 50 ml mléka
- 30 g Vilgain Protein v příchuti Mango lassi
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g Vilgain Protein v příchuti Mango lassi
- 250 g manga
- 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
Postup
-
Nejdříve si upeč piškot. Odděl žloutky od bílků. Žloutky následně vyšlehej s cukrem do husté pěny, bílky se špetkou soli na tuhý sníh.
Ke žloutkům přidej mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Následně důkladně, ale opatrně, spoj se sněhem.
-
Plech cca 35 cm dlouhý vystel pečícím papírem a těsto na něj vylij. Peč v troubě předehřáté na 165 °C asi 20 minut. Kontroluj ale špejlí, jestli je těsto propečené.
-
Mezitím si připrav mango lassi vrstvu (tekutější vrstvu, kterou naliješ na upečený korpus). Do mixéru hoď jedno mango, jogurt, trošku mléka a odměrku proteinu.
-
Na krém pouze vymícháš všechny potřebné ingredience do hladké konzistence (2 tvarohy, ricottu a odměrku proteinu). Dej chladit do lednice.
-
Do vychladlého korpusu udělej špejlí několik dírek. Po celé délce nalij na korpus mango lassi, které se částečně vsákne do korpusu, díky dírkám. Dej chladit do mrazáku či do lednice.
-
Mezitím si připrav poslední vrstvu. Mango rozmixuj do konzistence pyré, následně hoď do rendlíku a pomocí škrobu zahusti. (Škrob nevhazuj do horkého, aby ti nevznikly hrudky.)
-
Finální vrstvení je tady!
1. Na korpus rozprostři krém.
2. Na krém nalij mangovou směs.
3. Teď už jen zatni zuby a nechej chladit v lednici, nejlépe přes noc.
-
Tak dobrou chuť!