Plná zahrada nebo špajzka ovoce... typické léto. Kam ho ale dávat? Jasně, kaše, nanuky, saláty a koláče, to je taky řešení, jak nenechat všechny ty broskve, meruňky nebo jahody na pospas okolním vlivům, někdy už to ale může být trošku nuda.
Přesně proto jsme si řekli, že je ten správný čas na tuhle pecku! Galetku plnou ovoce z minima surovin, kterou zvládne upéct každý za chvilku. Nám zbylo hodně broskví a třešní, tak jsme je využili a byl to ten nejlepší nápad! Pojďte si, stejně jako my, zlepšit den a upéct tuhle pootevřenou kapsu plnou svěžesti! 🍒🍑
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 170 °C. -
V misce smícháme všechny suroviny na těsto a podle toho, jak moc sypké bude, přidáme 4‑6 lžic studené vody. Vypracované ho zabalíme do folie a necháme minimálně hodinou odpočinout v lednici.
-
Když těsto vyndáme z lednice ven, vyválíme ho na pomoučněném válu. Tlusté ho necháme asi 3‑4 mm.
-
Pomocí kulaté misky z něj vykrojíme 4 stejně velká kolečka. Doprostřed každého dáme ovoce a pokapeme ho 1 lžící medu. Kousky třešní a broskví tam ale skládejte tak, aby v každém kolečku zůstaly asi 2‑3 cm okraje.
-
A teď je čas na zabalení ovoce. K tomu nám poslouží volné okraje, které jsme na kolečku nechali. Stačí je jen přeložit směrem ke středu, aby při pečení nevytekla šťáva z ovoce.
-
Nakonec kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme 15‑20 minut péct.
-
Galetky podávejte vychladlé a s výsledkem se s námi nezapomeňte podělit na Instagramu s označením @vilgainrecepty.
Tak dobrou chuť!