Jestli je nějaká chuť, která evokuje Vánoce, pak je to rozhodně chuť perníčku! A my se ho nebojíme použít všude, kde se dá! Třeba do křupavých vaflí, politých perníčkovým prebio toppingem. Chtěli jsme napsat, že tyhle vafle se hodí na vánoční snídani, ale věř, že je budeš chtít jíst celou zimu! Když k nim navíc přidáš řecký jogurt, docílíš maximální šťavnatosti a vyššího obsahu bílkovin, takže tě tahle lahůdka taky pěkně zasytí. Tak jak, vyzkoušíš? 🧇
1 porce obsahuje
- 320 kcal
- 32 g sacharidů
- 12 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 hrnek ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička perníkového koření
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 hrnek mandlového mléka
- 10 kapek vanilkového extraktu
- 2 lžíce odtučněného řeckého jogurtu
- kokosový olej ve spreji
- perníčkový prebiotic topping
- odtučněný řecký jogurt
- pekanový ořech
Postup
-
Všechny ingredience na základ umixuj dohladka.
-
Těsto nech alespoň 5 minut odpočinout.
-
Rozehřej si vaflovač, který zastříkni olejem ve spreji.
-
Jakmile je vaflovač připravený, nalij do něj těsto a upeč vafle.
-
Křupavé vafle ihned podávej s řeckým jogurtem, perníčkovým toppingem a pekanovými ořechy.
-
Tak dobrou chuť!