K snídani proteinový dezert jako z fancy kavárny? No jasně! Co zkusit tuhle pečenou ovesnou kaši, která je dokonale vláčná, šťavnatá, plná křupavé pistácie, lahodného pistáciového krému, čokolády, kávy... Upřímně? Básnit bychom o téhle dobrotě mohli fakt dlouho, takže ti raději rovnou ukážeme, jak na to. 👇🏻
1 porce obsahuje
- 277 kcal
- 31 g sacharidů
- 8 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 9 porcí
- 290 g banánu
- 250 ml mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 80 g bezlepkové ovesné mouky
- 55 g kakaa
- 60 g čokoládového protein blend
- 20 g pistácií
- 25 g čoko pecek - hořká čokoláda
- 180 g ovesných vloček
- ghee ve spreji
- 2 čajové lžičky Vilgain instantní kávy
- 100 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g pistáciového krému
- 1/2 čajové lžičky matchy
Postup
-
Na těsto si jako první rozmačkáme banány, smícháme je s mlékem a jogurtem, následně přidáme sypké suroviny na základ a promícháme. -
Dále přidáme nasekané pistácie a čokoládové pecky, které zamícháme do těsta.
-
Vlijeme do formy (cca 20x20 cm), kterou si vymažeme trochou ghee ve spreji a vysypeme ovesnou moukou.
-
Pečeme na 180 °C 25‑30 minut. Mezitím si připravíme krém z tvarohu, pistáciového krému, matcha prášku, proteinu a vše dobře promícháme. Dáme odležet do lednice.
-
Kávu si smícháme s teplým mlékem a hned po upečení jí lehce nalijeme na ještě teplý koláč. (Můžeme do něj udělat i dírky druhou stranou lžičky, aby se káva dobře vsákla.)
-
Potom navrch natřeme rovnoměrně krém, posypeme kakaem a posekanými pistáciemi a můžeme podávat!
-
Tak dobrou chuť!