Máš chuť na nějaký zdravý dezert nebo si chceš přichystat snídani dopředu? Tahle pečená ovesná chutná napůl jako sušenka a napůl jako brownies. Takže jestli se nemůžeš rozhodnout, co chceš víc, tohle je ideální kompromis! ✨ Navíc je to naprosto jednoduché a hotové do pár minut. Pak už tě čeká jen dokonale vláčná textura rozplývající se na jazyku, která skvěle nastartuje den nebo ho zlepší při kávě po dlouhém dni v práci. 💪🏻
1 porce obsahuje
- 404 kcal
- 46 g sacharidů
- 13 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 1 porci
- 45 g Vilgain ovesných vloček
- 100 g ovesného mléka
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 1 lžíce kešu másla
- 10 g čokopeciček
- 15 g čokoládového proteinu
- 1 čajová lžička kakaa
- 1 lžíce ovesného mléka
- 10 g čokopeciček
- 1 čajová lžička čokoládového prebiotic toppingu
Postup
-
Troubu předehřej na 185 °C.
-
Ingredience na základ (vločky, mléko, sirup, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, sůl) hoď do mixéru a rozmixuj dohladka.
-
Těsto rozděl na polovinu do dvou malých misek nebo hrnků. Do jedné části přidej kešu máslo a čokopecičky a promíchej, dokud se vše nespojí.
Do druhé části přidej kakao nebo kakaový prášek, čokoládový proteinový prášek, mléko a čokopecičky.
-
Misku, která může do trouby, vymaž máslem nebo olejem. Obě těsta nalij do misky, najednou z opačných stran (mrkni na video) a peč 15‑20 minut.
👉🏻 15‑18 minut pro lehce syrový střed, 20 minut pro pevnou, dortovou konzistenci.
-
Před podáváním nech 5 minut vychladnout a dozdob prebio toppingem. Tak enjoy!