Dezert, který tě zasytí, a přitom nezhatí tvůj jídelníček? Tahle proteinová panna cotta je lehká, přirozeně sladká a díky kombinaci jogurtu a proteinu bohatá na bílkoviny, které ti pomůžou s regenerací i delším zasycením. Obsahuje minimum tuku, žádný přidaný cukr a navíc podpoří i tvoje trávení. Ideální jako nabušený fancy dezert, rychlá svačina nebo fresh snídaně do skleničky. A zvládneš ji připravit za pár minut bez pečení! 🤤
1 porce obsahuje
- 267 kcal
- 22 g sacharidů
- 4 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 ml mléka
- 10 g agaru
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
- vanilkové stevia drops
- 2 lžíce medu
- 90 g vanilkového proteinu
- 400 g řeckého jogurtu
- 80 g malinového prebiotic toppingu
- maliny
- máta
Postup
-
V troše mléka si rozmícháš agar nebo bio želatinu a zbytek mléka dáš vařit.
-
Mléko dochuť medem, stevia drops (podle chuti, množství necháme na tobě), vanilkou a špetkou soli, přidej připravenou želatinu a za stálého míchání nechej povařit.
-
Po vychladnutí přidáš protein a jogurt, pořádně zamícháš, naliješ do formiček/misek a dáš ztuhnout do lednice.
-
Na závěr už jen vyklopíš, dozdobíš toppingem a ovocem.
-
Tak enjoy!