Nejjednodušší a nejlepší makovec, jaký jste kdy měli. Jo, přesně tak. Jeho příprava vám totiž zabere jen chvilku a potřebujete na něj pár ingrediencí. Makovec je navíc bez lepku a plný vitamínů. No to zní skvěle, ne?
Tak co, vyzkoušíte? 😏
1 porce obsahuje
- 217,5 kcal
- 7,4 g sacharidů
- 17,9 g tuků
- 9,2 g bílkovin
Na 12 porcí
Na těsto:
- 200 g máku
- 30 g vanilkového proteinu
- 15 g xylitolu
- 150 g polotučného tvarohu
- 4 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- vanilkový extrakt
Postup
-
V míse smícháme namletý mák, protein, sladidlo, žloutky a tvaroh.
-
Bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do těsta.
-
Těsto nalijeme do formy o průměru cca 23 cm nebo 25x25 cm. Pečeme na 180 °C 40 minut.
-
Upečený makovec dáme vychladnout a mezitím si přichystáme krém.
-
Mascarpone smícháme s citrónovou kůrou a vanilkovým extraktem a rovnoměrně naneseme na vychladlý makovec.
-
No a máme hotovo, tak dobrou chuť!