Semifreddo, což v překladu znamená "polovičně chladný", je klasický italský dezert. Tahle mražená sladkost je vynikající volbou pro letní dny, ale je tak chutná, že ho budete chtít připravovat po celý rok. Semifreddo je měkký, bohatý a krémový, s konzistencí někde mezi zmrzlinou a dortem. A jsme si jisti, že ve vašem mrazáku bude pořád!
1 porce obsahuje
- 425 kcal
- 25 g sacharidů
- 31 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 3 porce
- 5 vajec
- 150 g třtinového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 500 ml 30% smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
Postup
-
Žloutky vložíme do velké mísy a přidáme k nim cukr a vanilku. Šleháme, dokud není směs světlá a hustá.
-
Ve druhé míse ušleháme smetanu do tuhých špiček. A ve třetí míse ušleháme bílky do pevného sněhu.
-
Pomalu a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu do směsi se žloutky. Poté pečlivě a znovu opatrně vmícháme i ušlehané bílky.
-
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Poté ji opatrně vmícháme do směsi.
-
Směs nalijeme do formy na pečení (nejlépe s odnímatelným dnem) a dáme do mrazáku nejméně na 6 hodin, nebo přes noc.
-
Před podáváním semifreddo vyjmeme z mrazáku a necháme několik minut odstát, aby získalo správnou konzistenci. Podáváme polité čokoládou, oblíbeným ořechovým máslem nebo s lyofilizovaným ovocem. Tak dobrou chuť!