Scones (čti skons) je tradiční malé skotské pečivo. Je jedním z food prvků tzv. “Devonshire tea” - typické odpolední svačinky, kdy se šálek čaje podává právě se scones s džemem. My přidali ještě ořechové máslo a lepší kombo nenajdete...
1 porce obsahuje
- 192 kcal
- 15 g sacharidů
- 13 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 8 porcí
Na scones:
- 75 g ovesné mouky
- 50 g hladké mouky
- 1 vejce
- 75 g kokosového oleje
- 50 g kokosového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Navrch:
- Vilgain sweet nuts - skořice a kakao
- Vilgain extra jam - mango, maracuja
Postup
-
Do misky si dáme všechny ingredience a vypracujeme z nich téměř nelepivé těsto. -
Z těsta rukou vyválíme kruh vysoký cca 1,5 cm a rozkrojíme na 8 trojúhelníčků, které poskládáme na pečící papír, lehce posypeme kokosovým cukrem a pečeme na 175 °C cca 10‑12 minut.
-
Podáváme pokapané oříškovým máslem nebo oblíbeným džemem.
Tak dobrou chuť!