Další várka vánočního cukroví je tu! Tentokrát tyhle křehké skořicové sušenky z ovesné mouky a bez másla, které jsou super jak na klasický sváteční stůl, tak i jako easy snack nebo dezert k čaji a ke kávě. Tak kdy si je dáš ty? 🍪
1 porce obsahuje
- 109 kcal
- 6,7 g sacharidů
- 5,7 g tuků
- 5,7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 1 hrnek bezlepkové ovesné mouky
- 30 g skořicového proteinu
- 1 vejce
- 50 g kokosového oleje
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 60 g čekankového sirupu
- 1 lžíce třtinové melasy
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1,5 čajové lžičky skořice
- 1,5 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 2 špetky hřebíčku
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 čajová lžička skořice
Postup
-
Nejprve smíchej skořici a kokosový cukr.
-
Poté si připrav těsto – protein, mouku, koření a zbylé sypké suroviny smíchej dohromady.
-
Ve druhé misce utři tekuté suroviny - vejce, melasu, čekankový sirup a jogurt.
-
Nakonec smíchej tekutou a sypkou složku a podle potřeby přidej ještě mouku. Ze směsi tvaruj kuličky.
-
Ty obal ve skořicové směsi, dej na plech s pečícím papírem a trochu rozmáčkni.
-
Peč na 185 °C 12‑15 minut.
-
Nech vychladnout a podávej. Tak dobrou chuť!