Slaná granola

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
40 min.
7 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Slaná granola

Slanou granolu se hodí mít vždycky po ruce. Nejenže skvěle zastoupí zdravé tuky, ale především pozvedne tvé jídlo o další level. Je vynikající třeba do salátů, jako posypka na krémové polévky, k večernímu mlsání anebo prostě kamkoliv, kde si chceš dopřát křupavý element.

1 porce obsahuje 1 hrst granoly

  • 97 kcal
  • 4 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 23 porcí

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160°C.

  2. Ve větší míse promícháme ovesné vločky, ořechy a semínka. Zvlášť si rozkvedláme bílek (může být i sušený), přilijeme olej a javorový sirup. Posypeme kořením - rozmarýnem, tymiánem a kmínem. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

  3. Tekutou okořeněnou směs smícháme se sypkými ingrediencemi a pořádně promícháme. 

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme připravenou granolu. Pečeme 25 minut ve středu trouby. Během pečení 2x promícháme, aby se granola nepřipálila.

  5. Do hotové (ještě horké) granoly vmícháme granulovaný česnek, cibuli a pečlivě promícháme. Necháme zcela vychladnout a hotovu granolu pak skladujeme v uzavíratelné sklenici.Slaná granolaSlaná granolaSlaná granola

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
7 Líbí se mi Uložit recept