Slaná granola

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
40 min.
21 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Slaná granola

Slanou granolu se hodí mít vždycky po ruce. Nejenže skvěle zastoupí zdravé tuky, ale především pozvedne tvé jídlo o další level. Je vynikající třeba do salátů, jako posypka na krémové polévky, k večernímu mlsání anebo prostě kamkoliv, kde si chceš dopřát křupavý element.

1 porce obsahuje 1 hrst granoly

  • 97 kcal
  • 4 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 23 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160°C.

  2. Ve větší míse promícháme ovesné vločky, ořechy a semínka. Zvlášť si rozkvedláme bílek (může být i sušený), přilijeme olej a javorový sirup. Posypeme kořením - rozmarýnem, tymiánem a kmínem. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

  3. Tekutou okořeněnou směs smícháme se sypkými ingrediencemi a pořádně promícháme. 

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme připravenou granolu. Pečeme 25 minut ve středu trouby. Během pečení 2x promícháme, aby se granola nepřipálila.

  5. Do hotové (ještě horké) granoly vmícháme granulovaný česnek, cibuli a pečlivě promícháme. Necháme zcela vychladnout a hotovu granolu pak skladujeme v uzavíratelné sklenici.Slaná granolaSlaná granolaSlaná granola

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
21 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________