Extra čokoládový dezert je na Valenýna jako dělaný. A pokud Valentýna neslavíš, připrav si ho jen tak s láskou pro sebe. ❤️ Nadýchané těsto s tekutou čokoládou uprostřed, to je slast. Ideální v kombinaci s lyofilizovanými malinami.
1 porce obsahuje
- 580 kcal
- 37 g sacharidů
- 35 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 2 porce
- 30 g ghee
- 60 g čokopeciček
- 2 čajové lžičky Vilgain Sweet Nuts
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 20 g kakaa
- 10 g kokosového cukru
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g ovesné mouky
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
Postup
-
Ghee máslo společně s čokopecičkami rozpustíme v kastrůlku.
-
Rozpuštěné máslo s čokoládou přendáme do mísy. K tomu přidáme Sweet nuts máslo, vejce, mléko a promícháme.
-
K mokré směsi přidáme všechny ostatní suché suroviny a umícháme těsto.
-
2 zapékací mističky vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme kakaem.
-
Do mističek rovnoměrně přelijeme těsto.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 12 minut. Těsto musí být uprostřed tekuté a na okrajích upečené.
-
Po upečení nožem odlepíme po stranách těsto od formičky a překlopíme lava cake na talíř.
-
Lava cake ozdobíme lyofilizovanými malinami, lístkem máty a ihned podáváme.
-
Dobrou chuť a krásný den zamilovaných!