Vilgain Med medovicový – přírodní sladidlo plné antioxidantů od českého včelaře
Vilgain Med medovicový – přírodní sladidlo plné antioxidantů od českého včelaře
Vilgain Med medovicový - hustý med s výraznou chutí
Med ze snůšek z jehličnatých lesů od českého včelaře z čisté přírody CHKO Brdy. Medovice nevzniká přímo v rostlině, ale za působení stejnokřídlého hmyzu se vylučuje na listech a jehličí. Včely ji pak sklidí a smíchají s vlastním nektarem a uloží do pláství v úlech. Jak se obsah vody v medu odpařuje, stává se hustším a koncentrovanějším, výsledkem je konečný produkt, který známe jako medovicový med. Používá se stejně jako klasický med do nápojů a skvěle se hodí na pečení i vaření.
Je tmavší barvy a hustší konzistence než běžný květový med. Má robustnější dřevitou a ovocnou chuť. Z nutričního hlediska má vyšší obsah minerálních látek a antioxidantů.
Skvělá alternativa rafinovaného cukru
Obsahuje například fenolové kyseliny a flavonoidy (1) (2). Při pravidelné konzumaci mohou tyto látky podporovat normální antioxidační kapacitu organismu, a tím snížit riziko oxidativního poškození buněk. To znamená, že naše tělo efektivně chrání před nadměrným množstvím volných radikálů, které jsou spojeny s rozvojem některých chronických onemocněních (3). I přesto je med stále zdrojem jednoduchých cukrů, proto i jím doporučujeme sladit s mírou. V porovnání s řepným cukrem má také mnohem zajímavější chuťový profil a jeho koupí podpoříš chov včel, který je pro přírodu velmi důležitý.
Vilgain Med medovicový v bodech:
- med od českého včelaře z CHKO Brdy
- 100% čistý, nerafinovaný a raw
- tmavě hnědá barva a výrazná chuť
- bohatý na antioxidanty
- skvělá alternativa k běžnému rafinovanému cukru
1. Bahrami M, Ataie‑Jafari A, Hosseini S, Foruzanfar MH, Rahmani M, Pajouhi M. Effects of natural honey consumption in diabetic patients: an 8‑week randomized clinical trial. Int J Food Sci Nutr. 2009 Nov;60(7):618‑26. doi: 10.3109/09637480801990389. PMID: 19817641.
2. Dżugan M, Tomczyk M, Sowa P, Grabek‑Lejko D. Antioxidant Activity as Biomarker of Honey Variety. Molecules. 2018;23(8):2069. Published 2018 Aug 18. doi:10.3390/molecules23082069
3. Pham‑Huy LA, He H, Pham‑Huy C. Free radicals, antioxidants in disease and health. Int J Biomed Sci. 2008 Jun;4(2):89‑96. PMID: 23675073; PMCID: PMC3614697.
Ingredience
Medovicový med z jehličnatých stromů.
Země původu: Brdy, Česká republika.
Upozornění
- Sladidlo.
- Krystalizace je přirozenou vlastností medu.
- Skladujte v suchu a temnu do 25 °C.
- Není vhodný pro kojence mladší 12 měsíců.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.